Vask og spænd!

Nu er den blå Ubalance sat til salg i butikken og jeg er næsten klar med den rosa. Den er tør og klar til at blive fotograferet. Her er et par billeder af processen før, under og efter udspænding. Tydeligt at se, hvad denne del af arbejdet betyder for det færdige resultat!

IMG_1228_1
Før vask og udspænding
Spændt!
Spændt!
Færdigt arbejde
Færdigt arbejde – uden kant, der ruller!

Jeg vasker normalt mit strik i vaskemaskinen på uldprogram og med uldvaskemiddel. Jeg bruger Remas flydende Uld- og finvask. Den er både billig og uden parfume. Her i huset bryder vi os ikke om parfumeret tøj. Men gerne en duft af uld:-)

Tørklædet er spændt ud på en gammel yogamåtte. Folk bruger vist lidt forskelligt: håndklæder, skum-legemåtter (dem, der ligner et puslespil) og man kan vist også købe nogle “rigtige” i strikbutikker. Yogamåtte fungerer dog perfekt. Jeg kan godt lidt at jeg kan sætte nåle i, så der er fuld kontrol over sagen. Når jeg strikker trøjer mm. gør jeg det samme. Her forsøger jeg at spænde det ud til mine og/eller opskriftens mål.

Blå Ubalance

Jeg sidder og skriver opskrift på det tørklæde, der måske kommer til at hedde Ubalance, eller måske Ulige. Jeg har tænkt på min søster Julie, mens jeg har strikket og skrevet. Hun har spurgt om jeg ikke kunne lave noget, der ikke var alt for svært, så hun også kan være med. Denne opskrift tror jeg er lige til at gå til: Ret, vrang, ind- og udtagninger. Hun ønsker sig et kit, når jeg er klar med opskriften. Så kan hun få lov at være teststrikker.

IMG_1141

Billedet giver kun et smugkig på den første: Blå Ubalance. Den næste bliver nok rosa og brun. Jeg tænker at der også skal være en med grå og orange (Greymouse’ logo-farver) – og en med rødt.. og en med…….

Jeg regner med at der skal være mindst fire farvekombinationer til salg som kits (garn+opskrift) i butikken. Der går nok mindst et par uger mere før det hele er klar.