MyBoshi – så hækler vi.

Familien er pludselig gået amok i hækling af MyBoshi huer. Jeg forærede to ud af fire søstre, Nanna og Julie, dette i julegave: 3 nøgler garn, opskrift, hæklenål og MyBoshi mærker. Til julefrokosten anden juledag fulgte et kursus med gaven. Det betød at en tredje søster, Dorte, også fik lært at hækle. Så i går var hun og jeg på garnshopping. Der var udsalg, så jeg kom hjem med garn til fem huer.

IMG_0658

Dorte købte ind til tre. Desuden havde vi bestillinger med fra de andre to “ny-hæklere”. Så til sammen har vi 12 huer, der nu skal hækles. Godt at vi er en stor familie…

IMG_0650

I kan her på siden følge produktionen efterhånden som huerne bliver færdige.

Historien om MyBoshi er sjov. To tyske fyre lærte at hækle på en skitur til Japan. De begyndte så småt at sælge huerne, og endte op med et stort forretningskoncept omkring huerne, som de kalder MyBoshi (boshi betyder hue på japansk). Prøv at se her MyBoshi.

Julestrik

Julestrik kan være mange ting. Nisser, julekugler, spændende trøjer i røde og grønne farver med julemænd og snelandskaber (ja!). Her hos mig er alt dette ‘no go’. Julestrik er for mig nok nærmere jule-ferie-strik. Jeg havde ikke fået nået at finde på noget i år, men heldigvis kunne lageret hjælpe her.

IMG_0634

Jeg har for længe siden købt opskrift på Arvingen af Pia Hernø. Garn havde jeg også på lager. Så nu er jeg gået i gang og det kører bare derudaf. Ret langt er jeg nået på to aftener, så den er måske færdig inden arbejdet kalder i januar. Garnet er Italiensk tweed og silkmohair fra Garnudsalg.

Glædelig jul – fra en “Strikmutter”

IMG_0623
“Strikmutter”, lavet af min svigermor, Rikke

 

 

 

En udvidet strikkeprøve


Lige for tiden tester jeg garn. Her er det Tynn Alpakka (den pink) fra Du Store Alpakka. Jeg synes det er rigtig kedeligt at lave strikkeprøver så det blev til et par pulsvanter. Tynn Alpakka blandet med bl.a. Supersoft rester. Og jeg fik øvet mig lidt på magic loop. Nu sidder det i hænderne   Pulsvanterne blev megabløde og lækre! Og mere anvendelige end en strikkeprøve.

 

Orden – nogen steder!

Måske er jeg ikke verdens største ordensmenneske – selv om jeg er bibliotekar og burde forstå at holde system i tingene. Det nøjes jeg med på jobbet. Herhjemme kan det knibe med at holde styr på garn og alle de dimser, der hører med til at være besat af at strikke. Nu har jeg syet nogle boks-etuier til mig selv. Denne her ligger nu altid i min strikkekurv.

DSC_0590Den indeholder maskemarkører, strømpepinde, tusser, målebånd, snoningspinde, sikkerhedsnåle og min filtede nålepude, der er lavet som en bog – nålene gemmer sig indeni. Den må jeg fotografere og vise en anden dag når lyset er til det.

DSC_0593

Faktisk har jeg nok syet de første 10-15 stykker af disse etuier. Jeg har selv en mere – i min skuldertaske. Der holder den styr på kuglepenne, læbepomade, usb-stik osv. Søstre, mor, svigerinder og veninder er også blevet begavet/belemret efter min sy-besættelse. Nogen bruger den til penalhus, nogen til kosmetik…..