Ingen Möbius – endnu!

Jeg mente at vide…  og troede at jeg bare kunne gå i gang med at strikke et Möbius tørklæde. Jeg havde googlet lidt og slet ikke læst vejledningerne – bare set billeder.  Det så nemt nok ud, tænkte jeg og gik i gang. Slog masker op på rundpind og drejede det hele en omgang da jeg skulle til at strikke. Og så strikkede jeg ellers løs i sikker overbevisning om at jeg var på rette vej. Det var først da jeg fik lukket af at jeg opdagede fejlen. En möbius var det ikke. Det var bare et stk. snoet halsrør. Nu har jeg så googlet igen og denne gang har jeg læst og SET vejledningerne. Det er jo en helt særlig metode. Se bare her hos På pinden. Så jeg må vist på den igen. Det ser ud til at kræve en lang wire på rundpinden.

IMG_0575

Men helt skidt er det ikke. Det snoede rør kan sagtens bruges. Og så fik jeg lært I-cord opslag og aflukning

Garn: Ca. 90 g. Blackhill Silkwool

Opskrift: Ingen – og det var nok en fejl 🙂

I-cord opslag

Jeg kan godt lide udseendet på I-cord kanten, også kaldet hestetømme. Så jeg tænkte at jeg ville lære at slå op på den måde. Det har jeg også lært nu takket være en vejledning hos Pinnehobby. Jeg synes umiddelbart at maskerne blev lidt for store samtidig med at selve kanten blev lidt for stram. Jeg har også prøvet en anden metode, hvor jeg lavede hestetømmen først, hvorefter jeg samlede masker op i den. Umiddelbart var det lidt hurtigere og blev måske også pænere. Men vi må se når det endelige resultat er vasket og spændt ud.  Jeg er i gang med en möbius.

IMG_0560

Forsøger også med et bladmønster på en lille del af den.IMG_0562

Er spændt på hvordan den ender – både i længde og udseende. Hvis en bliver for kort klipper jeg den op og sætter et stykke ind med knapper. Fortsættelse følger…..

Fødselsdagskager til en strikkeentusiast

DSC_0551

Billedet siger vist det hele om fødselarens store strikkepassion. Billedet, som er fra fejringen af min runde dag i februar, dukkede lige frem af gemmerne. Det var en kanon fest. Kagerne er skabt af min gode kollega, Belinda Nissen. De var en fryd for øjet og ganen! Desværre er billedkvaliteten ikke i top. Vi havde travlt med at danse og feste. Billederne kom i anden række.

Kyskager og kransekager i baggrunden – fra min mor. Syner måske ikke af så meget her, men er et hit ….. hver gang!

Magic loop – nu kan jeg også

Endelig fik jeg taget mig sammen og sat tid af til at lære mig selv magic loop. Sørme ærgerligt at jeg ikke er kommet i gang før. Det er supersmart og nemt. Jeg fulgte vejledningen af By Nyboe. Og vupti, så sad det i fingrene. I løbet af et par aftener fik jeg lavet disse pulsvanter. Da teknikken var i fokus fik jeg ikke tænkt meget over smarte kanter og lign., men de blev da meget gode. Jeg strikkede dem en ad gangen frem for at have to på rundpinden. Men nu er teknikken lært og næste gang tager jeg to på én gang. Farverne minder meget om muren på vores hus – ja det var ret tilfældigt, men også fint.

IMG_0552

Fakta:

Opskrift: Ingen

Garn: Superkid mohair og supersoft

Pinde: KnitPro udskiftbare rundpinde, metal,  str. 3½

Færdig med Abelone

En stor knap blev valgt og Abelone fra Garnudsalg er vasket, monteret og klar til brug. Den er strikket i Blackhill italiensk tweed også fra Garnudsalg. Den er blevet tyk og vamset og næsten for voldsom til indendørs brug. Den har været forholdsvis hurtig at strikke pga. det tykke garn. Så selv om der var alt for mange vrangpinde efter min smag var arbejdet overkommeligt. Jeg tænker at det bliver en god strikjakke til bilture og kolde efterårsdage. Den er taget i brug for efteråret et for alvor over os på sådan en blæsende lørdag.

IMG_0512

Mit tørklæde strikket efter opskrift fra Hotte Hit passer ganske godt til.

IMG_0514

Strikkeprøver

image

Jeg gør mig umage. For en gangs skyld laver jeg strikkeprøve. Endda flere forskellige. Jeg er ved at finde ud af hvilken slags garn, jeg skal bruge til Dreyer-trøjen. Og hvilken størrelse pinde. Først derefter kan jeg udregne maskeantal osv. Lige nu tror jeg at jeg lander på en tråd tynd uld og en tråd kid mohair. Men måske skal jeg lige lave én prøve mere…. Derefter skal de alle vaskes og så kan jeg vælge. Jeg har mærket alle prøverne med huller svarende til pindstørrelse. Så fire huller i prøven betyder pind 4. Og 4 huller samt et ekstra hul ovenover betyder pind 4 1/2.  Tak til Vithard Willumsen for fiffet.