Knapper = guld?

Jeg er meget tæt på at være færdig med Abelone trøjen. Den mangler kun halskant og én knap. Så jeg har igen haft bruge for  min gode gamle dåse med knapper. Dåse og indhold er købt på et loppemarked for 20-25 år siden på Israels Plads i København. Der var vist nok loppemarked på pladsen hver uge . Det er længe siden. Nu er der torvehaller. To af mine søstre var med på dette loppemarked. De havde fundet en ting hver, men da man kunne få tre ting for en 10’er fik de mig til at finde en ting også. Og jeg fandt min dåse med knapper. IMG_0483Den har fulgt mig lige siden. Mange knapper er blevet brugt og nye er kommet til. Dåsen er ikke for køn længere. Søde niece Olivia (19 år) og hendes venner skulle bruge en knap til Harry Potter festivalen sidste år. Det endte med at hun skvattede i alt deres udklædningstøj og ramte lige ned i dåsen med knæet. Pyt, jeg har rettet den lidt ud. Syntes ikke helt at jeg var klar til at kassere den gode gamle knap-dåse. Det var jo guld jeg fandt dengang.

IMG_0475

Nu kan jeg så igen rode knapperne igennem og finde lige den jeg skal bruge til min nye trøje. Jeg har ikke valgt endnu. Men jeg ved at den skal være stor!

 

Håndarbejdsmesse!

I weekenden har jeg været til messen Kreative dage i Fredericia. Jeg har været der en del gange, men i år var første gang, hvor jeg snuppede to dage.

Lørdag var jeg af sted sammen med to ud af mine fire søstre, Nanna og Julie, samt min mor. Dejlig dag hvor vi fik rørt ved masser af garn, snakket meget, samt kigget på mennesker. Sikke mange fantasifulde kreationer i alle stilarter. Årene har lært mig ikke at iklæde mig hjemmelavede striktrøjer og smarte tørklæder. Det er simpelthen for varmt i messehallerne. Ikke alle havde dog lært den lektie endnu – men så fik vi lejlighed til at se folks egne ting.

Søndag var jeg alene af sted på ren ego-trip. Det var også sjovt. Her kunne jeg helt selv styre, hvad jeg ville kigge på hvornår. Nogen ting er man nødt til at komme tilbage til et par gange.  Og jeg fik lyttet til lige de oplæg, der passede mig. Jeg brugte noget tid på at  lede efter det rette garn til Dreyer-trøjen. Jeg valgte at købe tre kvaliteter til forskellige strikkeprøver. De kan blandes på forskellige måder. Det orange + grå skal, ud over at deltage i strikkeprøvetesten, bruges til et tørklæde eller en möbius. Nu skal der strikkes små prøver, tegnes og tænkes.

Jeg strikker Abelone imens….

Mens jeg går og overvejer hvordan jeg får lavet opskrift og fundet garn til min mormors trøje – Dreyer-trøjen – strikker jeg på en ny lang cardigan. Denne gang er opskriften “Abelone” fra Garnudsalg. Jeg strikker den i italiensk tweed fra samme sted. Trøjen bliver stor, lang og forhåbentlig vamset. Jeg er spændt på, hvordan den bliver, når den bliver vasket. Den skal helt klart ligge udspændt efter vask for at få rette facon.

Første skitse til Dreyer-trøjen
Første skitse til Dreyer-trøjen

 

Abelone cardigan
Abelone cardigan
Garnkurv - lavet af Eli Greve, Odense
Min garnkurv – pileflet af Eli Greve, Odense

Kan jeg lave min egen opskrift – jeg prøver!

Min mormor, Julie Jensen (højt elsket og længe savnet), har strikket denne trøje for mange år siden – 30 mindst. Den er ved at være slidt op efter at min søster Nanna har elsket og brugt den i mange år. Hun bruger den stadig og drømmer om at kunne strikke en ny.

Og jeg drømmer om at kunne lave en ny opskrift baseret på den gamle trøje. Samt at finde det perfekte garn at strikke den op i. Første skridt har været at måle trøjen op, samt finde ud at strikkefasthed mm. Jeg vil beskrive processen her på bloggen – og forhåbentlig til sidst kunne udgive opskriften her og på Ravelry

IMG_0414 IMG_0421

Som det ses er der huller hist og her. Kanterne er slidt i bund

IMG_0420IMG_0419

Og der har sikkert også være en møl eller to.

IMG_0416

Snart kommer vi ikke udenom vanterne

Sidste vinter fik jeg strikket mange  vanter – flere end jeg selv kunne bruge. Desværre fik jeg ikke tage fotos af dem alle før de gik videre til andre hænder. Men nogen af dem kan jeg vise her. De næste dage vil jeg tage billeder af nogle par og prøve at finde frem til andre. Der bliver således kørt tema med vanter…

Her er det første par.  Det kan være lidt koldt at cykle om vinteren. Derfor fik jeg ideen at sy et overtræk til vanterne. Dem kan man nemt have i tasken og tage på og af alt efter vind og vejr. Ofte starter cykelturen med at man fryser, men når man har cyklet lidt får man varmen og det yderste lag kan tages af. Testet af hverdagen og fungerer perfekt!

Opskriften på vanterne er fra bogen “Vanter til alle årstider”. Garnet er vist nok Drops alpaca.

Overtrækkene er syet af noget anorakstof, jeg havde på lager. Jeg tænker at bævernylon også kan fungere. Snitmønsteret tror jeg at jeg fandt hos Stof og stil.

DSC_0565 DSC_0571 DSC_0567

Ny blog i strikkeverdenen

Velkommen til min spritnye strikkeblog. Her er stedet, hvor jeg kan skrive om mine kreative projekter og vise færdige resultater lige så tosset jeg vil.  Kun interesserede behøver jo at se med. Jeg håber på at kunne være med til at inspirere andre rundt omkring i landet – ligesom mange inspirerer mig via deres blogs. God fornøjelse!

Bedste hilsner fra Randi